Utazás

Új, veszélyes szúnyogok jelentek meg hazákban

Új szúnyogfajok jelentek meg az országban. A nemrég Pécsett felfedezett koreai szúnyog például halálos fertőzést hordoz magában.

Komoly betegségeket képesek terjeszteni az újonnan megjelent szúnyogok Magyarországon – számolt be a Tények. Az őshonos szúnyogok is komoly betegségeket hordozhatnak, mint például a nyugat-nílusi lázat. A betelepült fajok azonban még nagyobb kockázatot jelentenek. Ilyen például a koreai szúnyog, amelyet tavaly fedeztek fel Pécsett.

Ez is érdekelhet Megnézem

A telet is átvészelő rovar most újra szaporodik, miközben többfajta lázat terjeszt. Az ugyancsak mostanában felfedezett tigrisszúnyog pedig a nemrég nagy pánikot keltő Zika-vírusnak is hordozója lehet.

Amíg kis számban van jelen egy szúnyogfaj, és a betegségnek nincs nyoma az országban, addig tényleges járványtól nem kell tartanunk” – jelentette ki Fekete Gábor entomológus. A szakember szerint nincs ok a pánikra, mert ezeket a fajokat is irtják már. Ezen a héten 60 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top