Utazás

Félkarú férfi mentette ki a fuldokló lányt az Öreg-tóból

Sokan ácsorogtak a tó partján, mégis csak egy félkarú fiatalember sietett a fuldokló tini megmentésére. A volt versenyúszó nem gondolkodott, hanem rögtön a vízbe ugrott, hogy kimentse a lányt.

Két fiatal lány Tatán, az Öreg-tó mentén tartott hazafelé szombat hajnalban. Egyikük, akinek a 18. születésnapját ünnepelték, feltehetően több alkoholt fogyasztott a kelleténél, és a part mentén haladva beleesett az Öreg-tóba. A lány nem tudott úszni, azonnal pánikba esett a sekély vízben, és kiáltozni, kapálózni kezdett.

A parton többen is tartózkodtak, de csak a sikoltozást meghalló Várnagy László volt az, aki a sietségére sietett. A fél karral született neszmélyi fiatalember – aki egyébként versenyúszó volt – egyből a fuldokló tini után vetette magát, és megmentette a lány életét – írja a kemma.hu. László ezután még arról is gondoskodott, hogy a tini épségben hazaérjen. 

Csak most, mesélés közben fogom fel igazán, hogy milyen életveszélyes helyzetbe kerültem, és milyen kockázatokkal járt volna mindkettőnkre nézve, ha a mentés kudarcba fullad” – vallotta be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top