Utazás

Kígyó marta meg a kiránduló férfit

Megmart egy túrázót egy mérges kígyó a Borgói-hegységben. A férfit egyből kórházba vitték, ahol megkapta az ellenmérget. A hegyimentők magas szárú bakancsot ajánlanak a hegyi túrákhoz.

Mérges kígyó mart meg egy 31 éves túrázót a romániai Borgói-hegységben vasárnap délután. A Báránykő vidékén kiránduló túrjágói férfit a lábán marta meg egy vipera. A sérültet egyből a besztercei sürgősségi kórházba vitték, ahol beadták neki az ellenmérget.

Báránykő környékén történt a kígyómarás

Bár a viperamarás öt óra alatt okozhat fulladásos halált, ennek ellenére viszonylag ritka a halálos kígyómarás. A kígyótámadások mintegy fele álmarás, ami nem jár méregfecskendezéssel. A valódi marásoknál a méreg hatása jelentősen függ a megmart személy életkorától, fizikai erőnlététől és egészségi állapotától.

Keresztes vipera csapdában

A hegyimentők szerint érdemes magas szárú bakancsban túrázni, mert az részben megvédhet a kígyómarásoktól – írja az Agerpres.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top