Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Utazás

Barbár turisták randalíroznak a horvát Ibizán, tombol a polgármester

Elnézést kért a helyi lakosoktól a turisták viselkedése miatt a horvátországi Novalja polgármestere. Állítja, a helyzet immár tarthatatlan, különösen az angol fiatalok viselkednek vadállat módjára.

Ante Dabo, a Pag szigeti Novalja polgármestere a horvát város hivatalos Facebook-oldalán kért elnézést a helyi lakosoktól egyes turisták “barbár” viselkedése miatt.

A horvát Ibizának is nevezett Zrce Beachen már hetek óta rengeteg fiatal bulizik. Az ittas, félmeztelen és bedrogozott turisták miatt a helyiek már többször is panaszt tettek a városi hivatalnál. A fiatalok törnek-zúznak, lármáznak, nem tisztelnek senkit és semmit, ott vizelnek, ahol akarnak, és félmeztelenül ülnek be bárokba vagy éttermekbe.

Novalja polgármestere levelében azt írta: elkeseredett és szomorú a barbár és kulturálatlan fiatalok viselkedése miatt. Ante Dabo külön kiemelte az angol fiatalokat, akiknek szerinte nagyon magas a fizetőképessége, de ez nem jogosítja fel őket a primitív viselkedésre.

Annak ellenére, hogy rendőrségtől komoly erősítést kaptak a turisztikai szezonra, továbbá 20 közmunkás, valamint számos biztonsági őr is vigyáz a rendre és tisztaságra, a helyzet továbbra is tarthatatlan – hangsúlyozta.

Kérdezem én, ezek a fiatalok a saját országukban is ilyen vadállat módjára viselkednek, vagy otthon azonnal, szigorú büntetésben részesülnének?” – mondta keserűen a polgármester. Végezetül megígérte, mindent megtesz annak érdekében, hogy a város visszanyerje méltóságát.

Címlap

top