Utazás

Nemi erőszak miatt törölnek egy fesztivált

Nem rendeznek meg jövőre egy népszerű zenei fesztivált a szexuális zaklatási botrányok miatt. Állítólag idén is megerőszakoltak egy lányt, többeket pedig molesztáltak.

Nem rendezik meg jövőre Svédország egyik legnagyobb zenei fesztiválját, miután azon állítólag idén is megerőszakoltak egy lányt, és molesztáltak több másikat. A norrköpingi Bravalla fesztiválon korábban olyan előadók léptek fel, mint Robbie Williams, Kanye West vagy az Iron Maiden.

A fesztivál szervezői az idei zárónapon, szombaton jelentették be, hogy 2018-ban nem tartják meg a rendezvényt, mivel rendteremtési erőfeszítéseik ellenére idén is bejelentettek egy nemi erőszakot és több zaklatást. “Egyes férfiak szemlátomást nem tudnak viselkedni. Ez elfogadhatatlan” – közölték. A rendőrségnek 11 szexuális visszaélést jelentettek a megerőszakolási ügyön kívül.

Az először 2013-ban megrendezett és mintegy 40 ezer látogatót vonzó kelet-svédországi zenei fesztivált már tavaly is megerőszakolási és molesztálási botrányok övezték, egy brit együttes, a Mumford and Sons be is jelentette, hogy mindaddig bojkottálja a rendezvényt, amíg biztosítékot nem kap a hathatós ellenintézkedésekre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top