Utazás

Otthonülők az európaiak: nem nagyon mennek külföldre nyaralni

Az európaiak háromnegyede a saját hazáján belül megy el nyaralni, a többség hosszú hétvégére és autóval indul útnak – derül ki az Eurostat felméréséből. Ilyen egy átlagos európai turista.

 Az Eurostat felmérése alapján legkevésbé a románok mozdulnak ki az országukból nyaranta, rajtuk kívül viszont nem meglepő módon azok választják nagy arányban a belföldi turizmust, akik dél-európai tengerpartokhoz könnyen el tudnak jutni: csodás riviérájuknak köszönhetően a spanyoloknak, a portugáloknak, a franciáknak és a görögöknek sincs különösebben szükségük arra, hogy egy másik ország strandját válasszák a sajátjuk helyett. Ugyanezen logika alapján viszont az sem nagy meglepő, hogy a legtöbben Luxemburgból választják a statisztikák alapján a külföldi nyaralást.

A legtöbb utazás legfeljebb egy hosszú hétvégét jelent, az összes út 58 százaléka az Eurostat által mért időszakban nem tartott tovább három napnál.

Az autó a legnépszerűbb közlekedési eszköz: az összes nyaraló kétharmada autóba ül, repülő vagy vonat helyett. A magyarok ebből a szempontból a lista első harmadában vannak, 74 százalékuk autóval indul el nyaralni. Más persze, a helyzet azoknál, akik külföldre utaznak: kicsit több, mint a felük repülőre száll, és alig harmaduk választja az autót.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top