Utazás

Egyetlen magyar szállodáról sem maradhatnának le a csillagok

Néhány év alatt kötelezővé tenné a hotelek minőségét jelentő csillagok használatát a szállodaszövetség. A vendégek örülnének az egységes, átlátható minőségi rendszer alkalmazásának.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) felmenő rendszerben, türelmi idővel, néhány év alatt kötelezővé tenné a hotelek szolgáltatásainak minőségét jelző csillagok használatát. A javaslatot támogatja Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője is – írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

Könnyid László, a szállodaszövetség elnöke szerint 2010 óta nincs előrelépés a nemzeti védjegyrendszer ügyében. Azóta várnak olyan jogszabályra, amely minden kereskedelmi szálláshelynek előírja az egységes, átlátható minőségi rendszer alkalmazását.

A Hotelstars Union néven ismert kritériumrendszert tizenhét EU-államban alkalmazzák, Magyarországon az MSZÉSZ működteti, és négyszáz tagszállodája közül háromszázhetven a tagja. A teljes hazai szállodai kapacitásnak ugyanakkor csak a hatvan százaléka használja a kontrollált minőséget jelentő csillagokat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top