Utazás

Hamarosan akár 35 perc alatt kiérhetsz Ferihegyre a belvárosból

Július 8-ától közlekedik az új közvetlen repülőtéri buszjárat Budapesten, 35 perc alatt lehet majd a 100E jelzésű busszal kiérni a Deák Ferenc térről Ferihegyre.

Az egy nappal ezelőtt kiszivárgott információkhoz képest sokat már nem árult el a várva várt reptéri buszról Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Kiemelte, hogy a 100E jelzésű járat július 8-ától közlekedik, és közvetlenül Liszt Ferenc repülőteret fogja összekötni a belvárosi Deák Ferenc térrel.

Ahogy megírtuk korábban, a repülőtéri buszra meglehetősen drága lesz a jegy, 900 forintba kerül majd. Szalay-Bobrovniczky Alexandra közölte, hogy az utasokat egyedi arculatú, alacsony padlós és légkondicionált buszok szállítják majd, amelyek félóránként indulnak.

35 perc lesz a menetideje a belvárosból induló reptéri busznak

A járat a Deák Ferenc térről indulva csak a Kálvin téren áll majd meg a repülőtér felé, viszont a korai órákban, amíg a metrók nem közlekednek, az Astoriánál is fel lehet majd szállni rá. A repülőtér felől érkező buszokról a Kálvin téren és az Astoriánál is le lehet majd szállni.
A főpolgármester-helyettes hangsúlyozta, hogy a buszjárat alkalmazkodik a repülőtéri forgalomhoz: a Deák Ferenc térről reggel 4 órakor indul az első busz a reptérre, az utolsó 23.30-kor. A repülőtérről a belvárosba reggel 5 órakor indul az első busz, az utolsó 0.30-kor. A buszok a forgalomtól függően akár 35 perc alatt megteszik majd az utat.

Akinek azonban eddig is megfelelt a 200E jelzésű járat, amely a Kőbánya-Kispest metróállomás és a repülőtér között közlekedett, annak továbbra sem kell aggódnia, a 200E a továbbiakban is szállítja az utasokat az eddigi díjszabás mellett.

A főpolgármester-helyettes kitért a vizes világbajnokságra is, amely szerinte nagyon jó alkalom a járat igénybevételére, de “arra szeretnének berendezkedni”, hogy a közvetlen járat hosszú távon szolgálja a turistákat és a repülővel utazó magyarokat – hangsúlyozta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top