Utazás

Ebben az étteremben nem kell kifizetnie a számlát annak, aki nem tudja

Példamutatásból is jelest kaphat az a montreali étterem, amelyik ha kell, ingyen adja az ételt a rászorulóknak. A tulajdonosok saját bőrükön tapasztalták meg a nincstelenséget, ezért segítenek.

“Akinek nincs pénze, azt szívesen meghívjuk” – áll egy közel-keleti éterem ajtaján a felirat Montrealban. A táblát a két tulajdonos akasztotta ki még hónapokkal ezelőtt, mert úgy érezték, szükség van a segítségükre. Az ingyenételt nem mindenki fogadja el.

Ali Amiry és üzlettársa Yahya Hashem közel harminc éve érkeztek Kanadába, ahol a kezdeti nehézségek után éttermet és élelmiszerboltot nyitottak. Mindketten tudják, milyen nehéz dolgokon mennek keresztül a menekültek és a hajléktalanok, ezért döntöttek úgy, hogy magyarázkodás nélkül ehet náluk bárki, aki éhes.

A nagylelkű ajánlattal eddig nem élt vissza senki, sőt! Volt olyan egyiptomi férfi, aki nem fogadta el az ingyenételt, ezért munkát ajánlottak neki a tulajdonosok, mert épp szakácsra volt szükség.

A tábla már 9 hónapja lóg az étterem ajtaján – írja a CNN.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top