Utazás

Zseniális találmány vigyáz a bringásokra

Az új kütyü vörös fénykört von a biciklisek köré – így teszi őket láthatóvá az autósok előtt, és segít, hogy a kocsik tartsák a biztonságos távolságot.

Elég egyszerű, mégis zseniális találmánnyal rukkolt elő az gumigyáros Michelin: a Bikesphere névre kersztelt kütyü a bringások világításának legújabb kiegészítője lehet, ami nemcsak még láthatóbbá teszi a bicikliseket az autósok számára, de a biztonságos távolság megtartására is felhívja a figyelmet.

Zseniális találmány vigyáz a bringásokra

Az apró szerkezetet a kormány közepére kell felszerelni, az pedig onnan a talajra vetülő vörös fénykört von a biciklis köré, ezzel is jelezve, hogy ne közelítsék meg túlságosan a kerekezőket az autósok. A Michelin szerint az autósok 20%-ka nem tartja a megfelelő távolságot, pedig a biciklisek iránytartása jóval bizonytalan, így eléggé balesetveszélyes a dolog. De a Bikesphere nem csak egy sima lámpa, hanem olyan speciális szenzor is, ami érzi, mi zajlik a biciklis körül, így például ha túl közel ér egy autós, a fény felerősödik, így jelezve a bringásnak és az autósnak is.

Zseniális találmány vigyáz a bringásokra

A dolog hátulütője, hogy az eszköz nyilván csak éjszaka működik, de reméljük, nappal valamivel jobban figyelnek a biciklisekre.

 

MyModernMet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top