Utazás

Marad a meleg, de egy-egy zápor lecsaphat ránk a jövő héten

A sok napsütés mellett a jövő héten többször csapadékos, szeles lesz az idő, némileg mérséklődik a meleg. A hét közepétől 30 fok alatti maximumokra kell készülni.

Hétfőn napközben gyengén felhős, napos, jellemzően csapadékmentes időre számíthatunk. Este, késő este azonban a Dunántúl északnyugati részein és az Északi-középhegység térségében már megnövekedhet a felhőzet, és ezeken a területeken helyenként zápor, az északnyugati megyékben egy-egy zivatar is előfordulhat. A délnyugatira forduló szelet nagy területen élénk, keleten néhol erős széllökések kísérik, majd késő estétől a Dunántúl északi felén már északnyugatira fordul a szél, és akkor ott erős széllökésekre is számítani kell. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 31 fok körül valószínű.

Kedden többnyire kevés lesz a felhő, délnyugaton lehet csupán több, de alapvetően ott is napos idő valószínű. Nyugaton, délen helyebként záporeső kialakulhat. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Meleg lesz a jövő héten, de már nem annyira

Szerdán többnyire szűrt napsütés várható fátyolfelhőkkel, délnyugaton lehet néhol még vastagabb felhőzet, ott egy-egy helyen eső, zápor is kialakulhat. Az északnyugati szél a középső területeken megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között valószínű.

Csütörtökön napos, gyengén felhős idő várható csapadék nélkül. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.

Meleg lesz a jövő héten, de már nem annyira

A hét további napjainak az időjárásáért kattints a Kiderül oldalára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top