Utazás

Hiányzik az adrenalin? Csússz le kötélpályán az Eiffel-toronyból!

Drótkötélpálya épült a párizsi Eiffel-torony és a Champs de Mars park vége közé. Na nem ezzel akarják növelni az amúgy is túlságosan népszerű Eiffel-torony látogatottságát, az ingyen kipróbálható attrakció a teniszbajnokság utolsó hetére készült.

Egy francia ásványvízmárka ötlete volt az Eiffel-torony második emelete és az említett park túlsó vége közé kifeszített, egy hétig üzemelő kötélpálya, hogy az itt lecsúszó adrenalinfüggők megtapasztalják a jól irányzott teniszlabdák sebességét. Igaz, így is lassabban csúsznak a bevállalósok a 115 méteres magasságból lefelé: nagyjából a 90 km/órás sebességet érik el, míg egy teniszlabda akár óránként 200 kilométeres sebességgel is tud repeszteni.

A 800 méter hosszú távra az első “próbautasokat” a múlt héten választották ki egy online szelekció során, ők hétfőn próbálhatták ki a rendhagyó siklást. A főváros nyugati részében rendezett Roland Garros vasárnapi döntője előtt még száz szerencsés csúszhat le a kötélpályán.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top