Utazás

Könnyebben eshetsz szerelembe utazás alatt, a tudomány szerint

Nem találod a párod? Akkor ideje, hogy lefoglald a nyaralásod: a tudomány szerint ugyanis utazás közben könnyebben találhatsz szerelmet!

 Az utazás nemcsak a világra, hanem a szerelemre is nyitottabbá tesz – ezt állítja számos kutatás, melyek eredményeit a Vogue gyűjtötte össze. De vajon miért találunk könnyebben szerelmet egy távoli országban, idegen környezetben, mint a saját, megszokott világunkban?

Könnyebben eshetsz szerelembe utazás alatt, a tudomány szerint

 Dr. Holly Parker, aki a Harvardon épp egy Közeli kapcsolatok pszichológiája című kurzust vezet, szerint ha elhagyjuk az otthonunkat, és útra kelünk, a bizonytalanság, a kaland és az izgatottság érzete a lelkünkben a testünkre is kihat: szinte vibrálunk ilyenkor, ami egyszerre tehet minket vonzóbbá mások szemében, bennünket pedig fogékonyabbá az impulzusokra.

Egy másik megközelítés szerint, amint utazni indulunk, és magunk mögött hagyjuk a mindennapi problémákat, mintha azonnal előbújna az igazi énünk – ezt állítja doktori kutatómunkájában Michael Bennett utazásszakértő. Ilyenkor éberebbek vagyunk, tisztábban látjuk saját értékeinket és jobban kapcsolódunk magunkhoz – ezáltal másokhoz is. Bennett a vonzás törvényére is felhívja a figyelmet: ha magunkkal nem vagyunk összhangban, másokkal is nehezebben sikerül, míg ha a belső harmónia megvan, a kapcsolatok is könnyebben kialakulnak – így pedig a szerelem is nagyobb valószínűséggel talál ránk.

Vogue

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top