Utazás

5 elképesztő mód, ahogy az utazás megváltoztat

A tudomány is beigazolta, hogy az utazás elképesztő módon alakítja át a személyiséget és az agyműködést. Nézzük, mire számíthatunk!

1. Megváltozik a nézőpontod

Egy más országban élni és/vagy dolgozni kívül helyez a komfortzónádon. Amihez otthon hozzászoktál, annak gyakran a szöges ellentétével találkozol. Ha pedig a világot más szemszögből látod, és minél több ember véleményét meghallgatod, a meggyőződéseidet is újragondolod.

2. Bővül a szókincsed

Még akkor is bővülhet a szókincsed, ha nem beszéled tökéletesen az adott ország nyelvét. Pár morzsát így is felcsipegethetsz, amitől magabiztosabbnak érzed majd magad.

3. Átalakul a napirended

Kizárt, hogy ugyanúgy nézne ki a napod egy másik helyen, mint otthon – a változás pedig folyamatos kihívások elé állítja az agyat. Neuropszichológusok szerint egy komplex környezet hatására tágulhat is az agykapacitás.

5 elképesztő mód, ahogy az utazás megváltoztat

4. Megtanulsz alkalmazkodni egy új környezethez

Ahogy szép lassan felveszed az adott hely szokásait, az agyad úgy válik egyre edzettebbé a problémamegoldás terén.

5. Kényelmessé válnak a kényelmetlen helyzetek

A mindennapok során nem vagyunk rákényszerítve, hogy félretegyük a félelmeinket. Pedig minél többször tesszük meg, annál kevésbé tűnnek majd rémisztőnek. 

workawayblog

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top