Utazás

Még mindig Málta tengerpartja vonzza a legtöbb magyart

Megjelent a magyarok legnépszerűbb külföldi nyaralóhelyeinek tízes listája. Annyiban nem történt változás az előző évhez képest, hogy idén is Málta tengerpartja a legvonzóbb, de a további kilenc helyen jelentős átalakulások történtek.

repjegy.hu top 10-es listájára minden évben a legnépszerűbb nyaralóhelyek kerülnek fel, de fontos megjegyezni, hogy ebből kimaradnak azok a városok, amelyek tengerparttal is rendelkeznek ugyan, de alapvetően inkább városnézés céljából látogatnak oda nagy számban. Így a rangsorba nem került be Barcelona vagy Nápoly például.

A listán a sorrendet az utazási irodák által szervezett charterjáratok sem befolyásolják, kizárólag az egyéni utasfoglalások alapján dőlt el, mely célpont milyen helyezést ért el az adott évben. Eszerint tavaly és idén is Málta a legvonzóbb úti cél a nyaralni induló magyarok között, Korfu a tavalyi 7. helyről feljött a 2. helyre, Palma De Mallorca szintén dobogós, a főváros hét helyet javított a 2016-os évhez képest. A bűvös tízesben új tagként találjuk Nizzát és Herakliont is. Íme a rangsor (zárójelben a tavalyi helyezés): 

  1. Málta (1.)
  2. Korfu (7.)
  3. Palma De Mallorca (10.)
  4. Gran Canaria (2.)
  5. Nizza (17.)
  6. Tenerife (6.)
  7. Larnaca/Ciprus (8.)
  8. Funchal/Madeira (3.)
  9. Heraklion/Kréta (11.)
  10. Catania/Szicília (4.)

A legtöbb úti célra – Madeirát kivéve – van fapados járat, így a repülőjegy olcsósága is hozzájárul a városok népszerűségéhez. “A dobogós helyeken szereplő úti célokra jellemzően 7-8 napra utaznak az emberek. A leghosszabb időre Ciprusra, illetve Krétára mennek a 10-es lista desztinációi közül, itt 11 napot tölt az átlagnyaraló. A legkevesebb időt pedig Nizzában töltik a turisták, ide jellemzően 5 napra utaznak a nálunk repülőjegyet vásárlók” – mondta Holczinger Zoltán repülőjegy üzletágvezető.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top