Utazás

Tízezrekkel húzhatnak le a biztosítók

Amikor a nyaralást tervezitek, és megkötitek az utazás biztosítását, nem árt résen lenni, mert a biztosítók bizony tízezrekkel húzhatnak le. Részletezzük, mire figyeljetek leginkább.

Közeledik a nyár, előbb-utóbb érdemes az utazási biztosítást is megkötni, főként, ha külföldre készültök. Hogy mennyiért és milyen ellenszolgáltatás mellett kínálják a biztosítók az utasbiztosításokat, a Pénzcentrum gyűjtötte egybe. A kalkulációt kétgyermekes családokra állították össze, akik 14 éjszakát töltenek külföldön július második felében Horvátországban és Olaszországban.

Óriási az eltérés a biztosítási ajánlatok között

A legolcsóbb ajánlat szerint már kiemelkedő extrákkal is köthető utasbiztosítás húszezer forint körüli összegben a példakénti kéthetes nyaralásra. Érdemes időben körbenézni, mert előfoglalás esetén egyes biztosítók különleges kedvezményt adnak például a Horvátországba vagy Szlovéniába utazóknak. És akadnak olyan társaságok is, amelyek jóval drágábban kínálják ugyanazt a szolgáltatást.

Nem árt tudni, hogy az olcsóbb biztosítás alacsonyabb kárösszeggel jár együtt. Probléma esetén sajnos a megtérülés is alacsonyabb lehet. Mindenkor érdemes alaposan megnézni azt is, hogy az adott biztosítási csomag pontosan milyen káreseményeket tartalmaz.

Több ezer forintos eltérés lehet az utasbiztosítások között
Több ezer forintos eltérés lehet az utasbiztosítások között

A kék egészségbiztosítási kártya fedezheti a teljes orvosi költségeket

A biztosítás megkötésekor érdemes arra is figyelni, hogy az unión belül elfogadják az Európai Egészségbiztosítási Kártyát, amely sok országban a teljes orvosi ellátást fedezi, így erre külön fölösleges biztosítást kötni.

A biztosítási csomagok alapból nem tartalmazzák az autókra vonatkozó kiegészítést. Így ha saját kocsival utaztok, vagy autót béreltek, arra assistance kiegészítőt érdemes választani. Az assistance összege 4-7 ezer forint körüli a kéthetes nyaralásra, de ha lerobban az autó, és vontatni, javíttatni kell, az bizony százezrekbe is kerülhet.

Mindenképpen érdemes alaposan körbejárni a biztosításokat, hiszen több ezer forintot is spórolhattok, ha figyeltek a részletekre, és időt áldoztok a legolcsóbb csomag megkeresésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top