nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Utazás
Végre! Divatmúzeum nyílik Párizsban

Végre! Divatmúzeum nyílik Párizsban

A Chanel több millió euróval támogatja, hogy megnyílhasson Franciaország első, teljes mértékben a divatnak szentelt múzeuma.
NLCafé
f Ajánlom

Nem is értjük, hogy lehet, hogy egy olyan országnak, amely Christian Lacroix-t, Christian Louboutint na és persze Coco Chanelt adta a világnak, eddig nem volt saját divatmúzeuma! Ez azonban nem marad így sokáig: hamarosan ugyanis megnyit Franciaország első, csakis a divatnak szentelt múzeuma a párizsi Palais Galliera épületében.

Végre! Divatmúzeum nyílik Párizsban

A Palais Galliera eddig is teret adott divattal kapcsolatos időszaki kiállításoknak, ám hamarosan egy állandó divattörténeti (a 18. századtól napjainkig terjedő időszakot felölelő) gyűjtemény, egy könyvesbolt és különböző workshopok helyszíne lesz, amint megnyílik benne a divat múzeuma. A projekt fő támogatója a Chanel, amely igencsak szívén viseli a divatmúzeum sorsát: 5,7 millió euróval szállt be a múzeum létrehozásába.

Végre! Divatmúzeum nyílik Párizsban

Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere is nagyon örül az ötletnek: abban bízik, hogy a 2016-ban a terrortámadások miatt kicsit megcsappant turizmus a divat múzeumának hála új erőre kap.

 Harper’s Bazaar

Megosztás Facebookon