Utazás

Hóesést hozott a Bükkbe a sarkvidéki hideg – videó

Havazást idézett elő a sarkvidéki hideg a Bükkben, videofelvétel is van a hóesésről.

Elfoglalta a sarkvidéki eredetű hideg levegő a Kárpát-medencét, ahol emiatt megdőlt az országos hideg rekord is. A rendkívüli hírről mi is beszámoltunk, és azt sem hallgathatjuk el, hogy tegnap havazott is Észak-Magyarországon.

Az Időkép kamerája Bükkszentléleknél rögzítette a májusi havazást, amely bár nem volt jelentős mértékű és maradandó sem, mindenesetre nem mindennapi látvány.

A Kiderül.hu előrejelzése szerint ma este még fagypont körüli értékeket mérhetnek éjszaka az ország keleti harmadán, míg másutt 2 és 8 fok közt valószínű az éjszakai hőmérséklet. Napközben kezdetben északkeleten, majd egyre több helyen megnövekszik, késő délután meg is vastagszik a felhőzet, de estig csak helyenként alakulhat ki záporeső.

Forrás: kiderul.hu
Forrás: kiderul.hu

A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúl nyugati felén viharos közeli széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 19 és 25 fok között alakul.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top