Utazás

8 hihetetlen tény, amit tutira nem tudtál az állatokról

Hogy lett a lamantinból sellő, melyik állat elég figyelmes a lánykérésre, és kinek sikerült a halhatatlanság? Állati tények, amiktől eldobod az agyad!

1. A kecskéknek akcentusuk van

Kutatások szerint a kecskék hangképzése változhat attól függően, hogy milyen környezetben élnek, és milyen egyedek közt nevelkednek, szóval egyáltalán nem biztos, hogy a világ összes kecskéje megérti egymást. 

8 hihetetlen tény, amit tutira nem tudtál az állatokról 

2. A farkasok egy életre választanak párt

Ezt eddig a hattyúkról tudtuk csak, pedig a farkasok is állandó partnert választanak: egy falka általában az alfahímből és az alfa nőstényből áll, az utódok között pedig már az idősebbek gondozzák a fiatalokat.

3. Halhatatlan medúza

Van olyan medúzafaj, amelyik képes életciklusa végén visszaalakulni kezdeti formájába, így folyamatosan megfiatalodik – ezt biológiai halhatatlanságnak nevezik.

4. Pingvinlánykérés

A pingvinek is egy életre választanak párt, ráadásul mikor a hím kiszemel egy nőstényt, megajándékozza egy szép kaviccsal szerelme jeléül.

8 hihetetlen tény, amit tutira nem tudtál az állatokról 

5. A teheneknek legjobb barátjuk is van

Tanulmányok kimutatták, hogy a tehenek – akik egyébként rendkívül szociális állatok – kiválasztanak valakit a csordából, akit jobban kedvelnek, mint a többi egyedet, szóval tulajdonképpen legjobb barátjuk is van.

6. Lamantinokból lett sellők

Ezek a végtelenül vicces állatok ugyan a lehető legkevésbé hasonlítanak kecses sellőre, mégis ők ihlették ezeket a mitikus lényeket. Állítólag a fejükre ragadt hínárt hosszú hajnak, farkukat hableányfaroknak nézték a bódult tengerészek.

8 hihetetlen tény, amit tutira nem tudtál az állatokról

7. Bálnapop 

Hallottunk már a bálnák énekéről, de azt tutira nem tudtad, hogy ha egy dalból “sláger” lesz, ugyanúgy elterjedhet a bálnák között, mint egy népszerű popszám.

8. Nemváltó osztriga

Attól függően, hogy éppen mire van szükség a párzási időszakban, az osztrigák képesek megváltoztatni a nemüket.

 

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top