Utazás

Jóval drágábbak lesznek a budapesti hotelek a vizes vb idején

Az átlagos főszezoni árakhoz képest 25-30 százalékkal lesznek drágábbak a budapesti hotelek a júliusi világbajnokság idején, a kiadható szobák felét már most lefoglalták az érkező szurkolók.

A szállodák látogatottsága márciusban és áprilisban is meghaladta az előző évit, és májusra is erős foglaltságot jegyeznek a szolgáltatók, ahogy vélhetően a július is hasonlóan alakul majd a kevesebb mint két és fél hónap múlva kezdődő úszó-világbajnokságnak köszönhetően. A Magyar Időknek nyilatkozó Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének általános alelnöke, Flesch Tamás szerint már érkeznek a szobafoglalások külföldről a vizes vb idejére. Becsléseik szerint jelenleg a fővárosi szobák fele már le van kötve a versenyek több mint két hetére, az eközben megrendezendő Forma–1 Magyar Nagydíjra pedig már most telt házasak a hotelek.

A nemzetközi versenyek miatt azonban idén a szobaárak egy átlagos nyári időszak áraihoz képest 25-30 százalékkal magasabbak lesznek. Bár ez a Budapesten megszokott díjakhoz képest drágábbnak tűnhet a hagyományos utazók számára, Flesch szerint látni kell, hogy még az emelt árakkal is el vagyunk maradva a bécsi díjszabásokhoz viszonyítva. 

A nyári vizes vb a harmadik legnagyobb sportesemény az olimpia és a labdarúgó-vb után, amelyre, illetve az azt követő augusztusi masters versenyekre 700 ezer embert vár a szervező FINA.

Budapest mellett egyébként Győr és környéke is nagy forgalomra számíthat a július végi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál idején, augusztus végén pedig a cselgáncs-világbajnokság hozhat újabb látogatóhullámot az országnak – mondta az alelnök.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top