Utazás

Havat és sót evett a 47 nap után megtalált túrázó

Soha nem adta fel a reményt a 47 napi himalájai megpróbáltatás után megtalált tajvani túrázó, barátnője azonban nem élte túl az éhezést.

Jól van, és segítséggel már képes járni az a tajvani túrázó, aki márciusban tűnt el társával a Himalájában, és 47 nap megpróbáltatás után találtak rá a hegyi mentők. A 21 éves férfi, aki pénteken egy katmandui kórházban ünnepelte 21. születésnapját, közölte, soha nem adta fel a reményt, hogy élve megússza a kalandot.

Liang Seng-jüe március elején tűnt el 19 éves barátnőjével Északnyugat-Nepálban, a Himalája egy olyan részén, amely kevésbé ismert a túrázók előtt. Útjukon hóviharba kerültek, és eltévedtek, mert nem volt hegyi vezetőjük. Megpróbáltak egy folyó mentén haladni, hogy eljussanak a legközelebbi faluba, ám megcsúsztak és beleestek egy vízesésbe. Mintegy 2600 méteres magasságban egy kőszirtre zuhantak, ahonnan sem felmászni, sem leereszkedni nem tudtak. Amikor élelmük elfogyott, havat ettek, vizet ittak és a náluk lévő sót fogyasztották.

Havat és sót evett a 47 nap után megtalált túrázó

Szerdán találtak rájuk a vízesés közelében, Liang lábát férgek borították, haját tetvek lepték el. Barátnője három nappal korábban belehalt az éhezésbe. “Elvesztette a reményt élete utolsó hetében. Kiabált, reménytelen volt, és nagyon ideges” – mondta Liang a barátnőjéről.

Orvosai szerint a kopaszra nyírt férfi már képes arra, hogy rendes ételt egyen, és gyógytornász segítségével pénteken megtett néhány lépést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top