Utazás

Karib-tengerré varázsolnák a hajdúszoboszlói gyógyfürdőt

Milliárdos városfejlesztésbe fognának Hajdúszoboszlón. A több évre tervezett projekt során a város gyógyfürdőjébe például Karib-tengeri szigetet alakítanának ki.

Hajdúszoboszló vezetése a turisztikai létesítmények korszerűsítésében látja a város pozíciójának megőrzését. Mindehhez pedig máris elkészült a Pávai Vajna-terv, amely részletezi a következő évekre tervezett városfejlesztést.

A fejlesztés részeként megújítanák Hajdúszoboszló gyógyparkját, amelyre pályázattal szereznének közel 1,3 milliárd forintot. A pénzből a szabadtéri színpadot és a Szent István parkot is felújítanák.

A fejlesztésből Hajdúszoboszló méltán híres gyógyfürdője sem maradna ki, melynek bővítenék szolgáltatásait, megépítenék a Tahiti Beach szabadtéri wellnessfürdőt. Az új medencekomplexumot természeti környezetben alakítanák ki, amelyet vízeséssziklák díszítenének és dús növényzet. Magasabban és alacsonyabban lévő, összefüggő és tagolt vízfelületet is megálmodtak a komplexumban, amelyben a Karib-tengerre hasonlító szigeteket, félszigeteket is megépítenének.

A haon.hu úgy tudja, a beruházás során a Hajdú Camping területén gyógyvízre alapozott szanatóriumot, gyógykórházat építenének, de fejlesztenék a város szálláshelyeit is.

Karib-tengerré varázsolnák a városi fürdőt

kari-tengerré varázsolnák a hajdúszoboszlói gyógyfürdőt
Karib-tengerré varázsolnák a hajdúszoboszlói gyógyfürdőt (fotó: Wiki)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top