Utazás

Áprilisi tél: Elzárt települések, életveszélyes erdők

Több település is elérhetetlenné vált a téli időjárás miatt a Bükkben, ahol épp áram és térerő sincs. A Bükk fái roskadoznak a hó súlya alatt, de életveszélyes a Zempléni-hegység is, bármennyire hívogató a behavazott rengeteg.

Az április hóesés miatt személyautóval jelenleg megközelíthetetlenné vált több település is Észak-Magyarországon. Ómassa, Lillafüred, Répáshuta és Bükkszentkereszt házaiban nincs áram, és híján vannak a térerőnek is. A hatalmas mennyiségű hó miatt életveszélyes a fák között tartózkodni a Bükkben és a Zempléni-hegységben. A zord időjárás miatt a lillafüredi kisvonat nem közlekedik. 

MTI Fotó: Vajda János
Kidőlt villanyoszlop fák társaságában Ómassán – MTI Fotó: Vajda János

Szintén életveszélyes a Pilis, a Visegrádi-hegység, a Gerecse és a Gödöllői-dombság is, az erdő kezelője arra kért mindenkit, hogy a napokban ne menjen magasabban fekvő erdőterületekre, mert a hó súlya alatt a frissen kilombosodott fák meghajlanak, kidőlhetnek, eltörhetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top