nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Utazás
Narancssárga riasztás hófúvás miatt

Narancssárga riasztás hófúvás miatt

Több megyében hófúvás miatt adott ki riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat.
NLCafé
f Ajánlom

Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki szerdára 90 kilométeresnél erősebb széllökések miatt az OMSZ. Több járásra másodfokú riasztás érvényes. További hét megyében szintén az erős szél miatt elsőfokú a figyelmeztetés. A friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

 

Budapesten, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a sok eső miatt van érvényben másodfokú figyelmeztetés. Ezeken a területeken 24 óra alatt 30 milliméternél is több eső hullhat. Szintén a sok eső miatt tizenegy további megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Az OMSZ szerint többfelé 20-30 millimétert meghaladó csapadékra kell számítani. Az Északi- és a Dunántúli-középhegység magasabb részein 50 millimétert meghaladó csapadék is eshet. Tovább folytatódhat az áprilisi havazás a magasabban fekvő vidékeken, a Tiszántúlon leginkább eső, másutt eső, havas eső, hó egyaránt valószínű.

Forrás: met.hu
Forrás: met.hu

A síkvidéken a lehulló hó olvadni fog vagy elolvad, éjszaka viszont a Tiszántúl kivételével átmenetileg 1-7 centiméter hó megmaradhat. A Dunántúli- és az Északi-középhegység vonulatain akár 30-50 centiméter, a legmagasabb csúcsokon akár ezt meghaladó hóréteg is kialakulhat.

Csütörtök estig marad a tél, utána mérséklődik a légmozgás, és enyhül az idő.

Megosztás Facebookon