Utazás

Ezekbe a városokba indulnak új járatok Ferihegyről

Az új járatok elindításának és újraindításának köszönhetően már áprilisban átléphetik az egymilliós utasszámot, Ferihegy megdöntheti saját rekordját.

Még idén huszonegy városba indítanak új vagy újrainduló járatot a légitársaságok Ferihegyről – írja a hvg.hu a Világgazdaságra hivatkozva.

Ezek közül egy már februárban startolt, kilenc pedig áprilisban. Utóbbiak úti céljai: Amszterdam, Bergen, Hannover, Szarajevó, Podgorica, Pristina, Szkopje és Tirana. Később lesz majd például új frankfurti, lisszaboni, prágai, edinburghi, prágai, lembergi és nápolyi járat is.

A Világgazdaságnak Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy a tavalyi csúcsév után idén márciusban az előző év márciusához képest már 12,1 százalékkal nőtt a ferihegyi forgalom, és az induló járatoknak köszönhetően jó esély van arra, hogy idén már áprilisban átléphetik a havi egymilliós utasszámot. Tavaly ez májusban sikerült.

Az éves utasszámok toplistáját továbbra is London vezeti, Párizs a másodikról visszacsúszott a harmadik helyre, és helyet cserélt Brüsszellel. Az első tíz célországot európai országok teszik ki, Isztambul a sorozatos merényletek következtében már nincs a legkedveltebb úti célok között.

via GIPHY

Európa mára jól le van fedve Budapestről induló légi járatokkal, a tengerentúliak közül viszont az egykori Malév New York-i járatának megszűnése nagy űrt hagyott maga után. A lap úgy tudja, hogy piaci pletykák már szólnak arról, hogy jövőre lesz eredménye a többéves járat-előkészítésnek, és átszállás nélkül újra elérhető lesz Budapestről New York.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top