Utazás

86 évesen készül újra megmászni a Mount Everestet

A 86 éves férfi korábban megmászta már a világ legmasabb hegyét, a Mount Everestet, rekordját egy japán hegymászó döntötte meg. Most vissza szeretné hódítani az elveszített címet.

A nepáli Min Bahadur Szercsan 86 évesen szeretné visszahódítani a legidősebb hegymászónak járó címet, amit japán vetélytársa tart jelenleg. A világ legmagasabb hegyére, a Mount Everestre 86 évesen még senki sem jutott fel.

A nepáli férfi úgy döntött, tavasszal vág neki Mount Everestnek, amit idén még senki sem mászott meg, hogy újra az övé legyen a Guinness-rekord. Az 1931-ben született Min Bahadur Szercsan 2008-ban, 77 évesen ért fel a 8848 méteres csúcsra. Rekordját 2013-ban döntötte meg a japán Miura Juicsiro, aki 80 évesen vállalkozott a fiatalok számára sem egyszerű kihívásra.

Szercsan az istenek és a jóakarói áldásában bízik, és persze reméli, ennyi idősen is meg tudja hódítani a Csomolungmát. Nem mindennapi expedíciójával a világbékére, az emberiségre és az anyatermészet megóvására hívja fel a figyelmet, amelyért imádkozni is fog.

Az egykori nepáli katona szerint a kor nem akadályozhatja meg terveiben. Azt mondja, “nincsenek egészségi gondjaim, átestem különféle vizsgálatokon, nincs akadálya az expedíciónak. És nagyon boldog vagyok, mert az álmom megvalósításának küszöbén állok”.

Min Bahadur Szercsan máris elkezdte a Himalája meghódításához a felkészülést, rövidebb és hosszabb túrákon tréningezik. Családja támogatását élvezve örömmel tölti el, hogy ilyen idős korában próbára teheti erejét.

86 évesen akarja megmászni a világ legmagasabb hegyét
86 évesen akarja megmászni a világ legmagasabb hegyét

86 évesen akarja megmászni a Mount Everestet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top