Utazás

Durván megugrott a nyaralók ára

A legfrissebb felmérés szerint durván emelkedtek a balatoni és a Budapest környéki nyaralók árai. A Velencei-tó és a Tisza-tó partján sem sokkal kedvezőbb a helyzet. Ha idén akartatok saját nyaralót, hétvégi házat vásárolni, akkor ehhez sajnos nincs igazán jó hírünk.

Az otthonterkep.hu legfrissebb elemzése szerint az elmúlt egy év alatt közel 40 százalékkal emelkedtek a nyaralók árai, leginkább a Balatonon és Budapest környékén. Míg 2016 márciusában 200 ezer forintos négyzetméteráron kínálták a nyaralókat, addig mára 286 ezer forintra emelkedett a négyzetméterár. A szezon pedig még csak ezután következik.

A legdrágábbak továbbra is az új építésű nyaralók, melyekért átlagosan 287 ezer forint/négyzetméter árat kérnek. A legtöbb nyaralót, hétvégi házat Budapest környékén és a Balaton mentén kínálják eladásra. Ugyanakkor a Velencei-tónál történt fejlesztések is az árak emelkedését hozzák.

A szakértő szerint egyre többen téliesített ingatlant keresnek, amit állandó lakhelyként is használhatnak. Előbbiek mellett egyre népszerűbb a Tisza-tó környéke, ott is látványosan emelkedik a kereslet.

A legtöbb hétvégi házat 10 millió forint alatt kínálják eladásra, de jelentős a 11-15 millió és 16-25 millió forintért eladásra szánt ingatlanok száma is. 25 millió forint fölötti értékű eladó nyaralóból kínálják a legkevesebbet. A felmérésből az is kiderült, hogy az eladó nyaralók többsége 50 négyzetméter alatti, de jelentős számban értékesítenének 51 és 75 négyzetméter közötti alapterületű ingatlanokat is.

Durván drágulnak a nyaralók
Durván drágulnak a nyaralók

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top