Utazás

Alig takarítják a sokcsillagos szállodákat

Igen rosszul szerepelnek a tisztasági teszten az ötcsillagos szállodák, amikor a fogyasztóvédők a higiéniát vizsgálták az előkelő hotelekben.

Nagyszabású tisztasági vizsgálatot tartott az Egyesült Királyság szállodáiban a brit Food Standards Agency’s (FSA). A vizsgálaton 652 szálloda, vendégház és panzió bukott meg, köztük Anglia egyik legelőkelőbb ötcsillagos szállodája, a Royal Horseguards is. A hotel, amiben hetvenezer forinttól indulnak a szobaárak mindössze 2 csillagot kapott a lehetséges ötből. A szálló új vezetése komolyan vette a bírálatot, és jelentős változtatásokat hoztak a higiénia javítása érdekében, alig várják az új vizsgálatot – írja a Telegraph.

Csúnyán leszerepelt a négycsillagos yorki Dean Court Hotel is, az öt csillagból csupán egyet kapott a FSA-tól, nem beszélve a birminghami Novotelről, annak konyhájában legyeket találtak a felügyelők, és amúgy általánosan volt gond a tisztasággal.

Fogyasztóvédők úgy gondolják, azért ilyen gyalázatos a higiénia az Egyesült Királyság hoteleiben, mert Skóciában és Angliában nem kötelezi semmi sem a vendéglátóhelyeket az FSA értékelésének közzétételére. Most azért megy a lobbi, hogy kötelező legyen az osztályzatok feltüntetése, mert ez ösztönzően hatna az általános tisztaságra.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top