Utazás

Mindennap órákat vezet a férfi, hogy ivóvizet vigyen a szomjas vadállatoknak

Látva, hogy a felmelegedés hatására mennyire kiszáradtak egyes területek, a kenyai farmer elhatározta, hogy mindennap friss ivóvízzel látja el a szomjazó állatokat.

Patrick Kilonzo Mwalua a hétköznapokban borsótermesztő és “vizes ember” ugyanis minden áldott nap feszi a fáradtságot, hogy megtegye a hosszú, több órás autóutat a száraz kenyai területek felé, ahol aztán ivóvízzel látja el a szomjazó állatokat.

Minden nap órákat vezet a férfi, hogy ivóvizet vigyen a szomjas állatoknak 

A férfi azt mondja, a globális felmelegedés hatására kevesebb lett a csapadék, egyes területek pedig teljesen kiszáradtak, fenyegetve ezzel az ott élő állatok életét. “Szóval elkezdtem vizet vinni az állatoknak, mert arra gondoltam, ha nem teszem, meghalnak” – magyarázza nemes egyszerűséggel a férfi.

 

Minden nap órákat vezet a férfi, hogy ivóvizet vigyen a szomjas állatoknak
Minden nap órákat vezet a férfi, hogy ivóvizet vigyen a szomjas állatoknak

Mwalua a kiszáradt mélyedésekbe tölti az éltető vizet, az elefántok, antilopok és zebrák már régi ismerősként köszöntik őt, sőt gyakori, hogy már türelmetlenül várják a száraz lyuk mellett, mielőtt odaérne. 

Az állatbarát férfi története bejárta a netet, néhányan pedig létrehoztak számára egy GoFundMe oldalt is, ahol anyagi segítséggel lehet támogatni a férfi önzetlen vállalkozását.

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top