Utazás

Pontosan ennyit költesz évente a dugóban állásra

Több mint négy napot ültek összesen a Los Angeles-i autósok a dugóban tavaly egy felmérés szerint. Budapest ebből a szempontból meg sem közelíti az élbolyt.

Közel 1400 dollárjába került a Los Angeles-i autósoknak az, hogy tavaly 104 órát álltak összesen a dugóban. Az Inrix közlekedési elemző társaság a Los Angeles-iek után Moszkvában ültek a legtöbbet forgalmi dugóban az autósok, közel 91 órát, míg a világranglista harmadik helyére New York került 89 óra vesztegléssel. 

Meglepő, hogy tavaly az országok listáját Thaiföld vezette, ám idén öt amerikai város is bekerült a dugók által leginkább sújtott térségek tízes mezőnyébe, és így az Egyesült Államok lett a legtöbb torlódással sújtott fejlett ország a világon.

A lista negyedik helyén végzett San Franciscóban 82, a kolumbiai Bogotában 79, a brazíliai São Paulóban 77, Londonban 73, az oroszországi Magnyitogorszkban 71, Atlantában 70, Párizsban 65 órát töltöttek tavaly az emberek dugókban. Budapest 312. a világranglistán, a magyar fővárosban tavaly 22,6 órát ültek dugókban az autósok. 

Amerikában a dugóban ülés tavaly 1400 dollárjába (406 ezer forint) került egy átlagos amerikai autósnak, és csaknem 300 milliárd dollárjába a világ összes autósának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top