Utazás

Nyit a polgári repülés felé a kecskeméti repülőtér

Miután Kecskemét vezetése legutóbbi közgyűlésén jóváhagyta a Modern Városok Programról szóló előterjesztést, egyre valószínűbb, hogy polgári repülőtér is épül majd a hírös városban.

Az már tavaly eldőlt, hogy Kecskemét öt és fél milliárd forintból alakíthatja át az eddig kizárólag katonai célokat kiszolgáló repülőterét polgári gépek fogadásra is alkalmassá. Az önkormányzat legutóbbi közgyűlésén kiderült, hogy jól halad a NATO-val való egyeztetés a polgári funkciók kialakításáról. A repülőteret lépésenként alakítják át, bár az már most alkalmas lenne egyes charterjáratok fogadására, ám Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere szerint legalább tíz év kell, míg befejeződik az átalakítás.

A polgármester szerint néhány éven belül már nyaralni is indulhatnak az emberek a kecskeméti repülőtérről, ami a befektetők szerint igazi alternatívája lehet a budapesti légi csomópontnak, szemben a győri és a debreceni reptérrel.

Nem lesz hangos?

A város vezetése úgy gondolja, hogy mivel Kecskemét lakói korábban MIG-eken, most pedig a leghangosabb gépeken, a Gripeneken edződtek, így az utasszállító gépek hangja miatt nem kell aggódni – írja a hiros.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top