nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Utazás
Életük álma volt az ausztrál út, mindketten odavesztek

Életük álma volt az ausztrál út, mindketten odavesztek

Egy idős német házaspárt ölt meg az Ausztráliát sújtó hőhullám, mindketten a kocsijuktól pár kilométerre haltak meg, mert nem volt náluk elég víz.
NLCafé
f Ajánlom

40 Celsius-foknál is melegebb hőhullám sújtja ezekben a napokban Ausztráliát, az első jelek szerint ezt a hőség végzett egy idős német házaspárral.

A 73 éves feleség holttestét kedden találták meg a szakadékok szabdalta Trephina Gorge Nemzeti Park területén, öt kilométerre a leparkolt autójuktól. A 76 éves férj holtteste már hétfőn előkerült, ugyancsak több kilométerre a gépkocsitól.

A pár halálának oka egyelőre pontosan nem ismert, de a hatóságok feltételezik, hogy túl kevés vizet vittek magukkal a kirándulásra a kietlen és forró vidékre az Északi Terület nevű régióban. Bűncselekményre utaló jelet nem találtak.

A turisták eltűnését vasárnap jelentette egy vadőr, aki felfigyelt a péntek óta mozdulatlan autóra. A gépkocsit a régió egyetlen nagyobb városában, Alice Springsben bérelte a pár, akik életük álmát valósították meg az ausztráliai túrával.

A bejelentés nyomán a hatóságok nagy erőkkel – helikopterrel, terepjárókkal, lovas és hegyikerékpáros rendőrökkel – keresték az eltűnt párt, 50 négyzetkilométernyi területet fésültek át a levegőből.

Megosztás Facebookon