Utazás

Milliókkal támogatja az autócserét a londoni városvezetés

Úgy próbálja meg csökkenteni London légszennyezettségét a város vezetése, hogy támogatást nyújt a dízelüzemű gépjárművek cseréjéhez. A pénzből a taxisok, a szegény családok és a fuvarozók kapnak.

Közel 187 milliárd forintnyi fontba kerülne Londonnak, hogy jelentősen csökkentse a dízelüzemű autók számát a metropoliszban. A tervek szerint a városvezetés kész arra, hogy anyagilag támogassa azokat a tulajdonosokat, akik lecserélik környezetszennyező dízelautójukat. A tervek szerint

  • 3500 fontot – mintegy másfél millió forintot – kapna az 70 ezer kisteherautós kevésbé környezetszennyező autó vásárlására, akik a leginkább terhelik a város levegőjét,
  • 1000 fontot kap a tízezer legelavultabb taxi tulajdonosa az autócserére,
  • 2000 fontot kapna a 130 ezer legszegényebb londoni háztartás, hogy dízelautójukat lecseréljék.

Miért a szegények?

Mert a szegény vidékeken sokkal rosszabb minőségű a levegő, mint a gazdagabb negyedekben, ez indokolja a szegényebb családok támogatását. London új polgármestere, Sadiq Khan egyik választási ígérete volt, hogy kezd valamit a londoni szmoggal, ami évi tízezer halálesetért lehet felelős.

Bloomberg

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top