Utazás

Lazítanál a Kanári-szigeteken? – 7 pénztárcakímélő tipp egzotikus nyaraláshoz

Lazítanál egyet a Kanári-szigeteken, vagy megnéznéd Thaiföldet? Elég egy kis odafigyelés, némi tervezés, és az egzotikus nyaralás már nem is olyan távoli vágyálom!

Gondolkodj előre, tájékozódj, és légy előrelátó! A következő tippekkel sokat spórolhatsz a nyaralásod alatt még akkor is, ha egy drága, egzotikus országba készülsz!

Lazítanál a Kanári szigeteken? - 7 pénztárca kímélő tipp egzotikus nyaraláshoz

 

Előre foglalj jegyet!

Rengeteget spórolhatsz azzal, ha előre megtervezed az utazásod időpontját. Jó, ha hónapokkal előre gondolkozol, ugyanis a repülőjegyek annál olcsóbbak, minél korábban lefoglalod az utat! Már most érdemes belekezdened a tervezésbe, és a pénztárcád meghálálja az előrelátásodat!

Előszezon, utószezon

Ha van rá lehetőséged, válaszd az elő- vagy az utószezont! A szezonon kívüli utak jóval olcsóbbak, így több pénzed marad városnézésre, és a helyi érdekességek, valamint a kulináris élvezetek felfedezésére. Sőt azt is érdemes betervezned, hogy hány hétvége legyen a vakációdban, ugyanis nem árt tudnod, hogy a hétköznapok olcsóbbak lehetnek, mint a hétvégék.

Bankkártya vs. készpénz

Gondold végig a programjaidat, tájékozódj az árakról, és tervezd meg a költségeidet! Számolj a belépőkkel, az étellel, a váratlan kiadásokkal is, és válts úgy pénzt, hogy külföldi bankkártyás pénzfelvételre ne legyen szükség, mert a bank több ezer forintot is felszámolhat egy készpénzfelvételért!

Lazítanál a Kanári szigeteken? - 7 pénztárca kímélő tipp egzotikus nyaraláshoz

 

Helyi közlekedés

Nyilván a legolcsóbb megoldás a gyaloglás. Nem azt mondjuk, hogy járd le a lábad, de amikor lehetőséged van rá, válaszd a legegyszerűbb módot, sétálj, és élvezd a látnivalókat! Ha kell, vegyél jegyet, és válaszd a helyi tömegközlekedést, de a taxit lehetőség szerint hanyagold!

Vásárlás

Légy élelmes, és külföldön is keresd meg a helyi szupermarketeket! Ne az éjjel-nappali, turistákra szakosodott boltokat válaszd, mert könnyen azon veheted észre magad, hogy nem maradt pénzed, miközben a kosarad jóformán üres.

Élelmiszer

Nem kell minden nap étteremben enni, és a strandra is vihetsz szendvicset ahelyett, hogy a parti büfékben költenéd a pénzt! Persze ne hagyd ki a helyi kulináris élvezeteket, de tudd, hogy a legtöbbet az ételen spórolhatsz: az előre csomagolt harapnivalók, az ásványvizes üvegbe töltött, általad készített jeges teán sokat megtakaríthatsz, amit érezni fogsz a pénztárcádon is.

Ajándékok

Ha valami apróságot hozni az itthon maradt barátoknak, akkor járd alaposan körbe a helyi piacokat, boltokat! Ne vedd meg az első helyen, amit meglátsz, tájékozódj, és inkább aludj rá egyet, hogy biztosan tudd, jól döntöttél! A helyi bazársorral pláne légy óvatos: azt, ami helyben megtetszik, és úgy gondolod, nem tudsz nélküle élni, lehet, hogy soha nem fogod felvenni! Ne feledd, sok kicsi sokra megy!

 

Olvass még utazás témában itt, az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top