Utazás

Japánban a repülőn is együtt utazhat a kutya a gazdájával

Társasutazásokat szerveznek japán kutyáknak és gazdáiknak, melynek része az egymás melletti ülés a repülőn.

A Japan Arlines mostantól a kutyák érdekeire is gondol, amikor lehetővé tette, hogy ne a csomagtérben, hanem a gazdájuk mellett utazhassanak az egyik Boeing–737-es repülőgép fedélzetén. Ha már így alakult, megjelent egy háromnapos társasút is kutyák és gazdáik számára, melyben együtt repülnek, közös szobában szállásolják el őket egy szállodában és közös városnézésre is mehetnek, bérelt autóval.

Az út ára 150–280 ezer jen (350–680 ezer forint) között van, attól függően, hogy hányan vesznek részt rajta. A kedvencekkel való közös légi utazás új piacok nyitását eredményezi belföldi útjainkon – közölte pénteken a JAL.  

“Fájdalmas volt, amikor a repülőtereken csomagként kellett feladnom a kutyámat, aki emiatt mindig ugat. Ma biztonságban érzi magát, mivel mellettem van” – mondta a kezdeményezésről az utazás egyik résztvevője.

A légitársaság decemberben hirdette meg szolgáltatását, és egyetlen óra alatt teljesen lefoglalták az összes helyet mintegy 60 ember és 30 kutya részvételével. 

Tavaly májusban az ANA Holdings társaság már szervezett egy hasonló utat Hokkaidó prefektúrába 87 ember és 44 kutya részvételével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top