Utazás

6 fogadalom, hogy 2017-ben többet utazhass

Ha betartod ezeket a fogadalmakat, idén akár az álomutazás is összejöhet!

Az utazásra sokan gondolnak egyfajta luxusként: pénzkidobásnak, időpazarlásnak tartják – amíg el nem indulnak! Az utazás nemcsak feltölt és kikapcsol, de növeli a kreativitásunkat és rugalmasabbá teszi a kognitív képességeinket. Ha elhatároztad, hogy idén végre nekivágsz egy régóta dédelgetett álom úti célnak, ezek a fogadalmak segíthetnek, hogy elérd a célod!

6 fogadalom, hogy 2017-ben többet utazhass

1. Kezdj el félretenni!

A nyaralás útjában a legtöbb esetben a pénz, vagyis annak hiánya áll. Kezdj el spórolni úgy, hogy megcélzod a tervezett utazás költségének a dupláját! 

2. Válassz belföldi úti célt!

Ha tudod, hogy nem az idei év lesz, mikor eljutsz a Maldív-szigetekre (bár ki tudja), nézz ki egy izgalmas belföldi úti célt, ahol még nem jártál!

3. Csak óvatosan a szabadnapokkal!

Mikor egy péntek reggelen nem tudsz ellenállni az ágyad csábításának, és már épp hívnád a főnököd, hogy szabadnapod veszel ki, gondolj arra, milyen jó lesz ez a plusz egy nap a nyaralásod alatt!

4. Pakolj szellősen!

Nemcsak a feladott csomagok árát spórolhatod meg, ha okosan pakolsz, de szabadabbnak és rugalmasabbnak is érzed majd magad, ha nem húz le a sok holmi.

5. Lépj ki a komfortzónádból!

Nem kell egyből a vadkempingre vagy a sziklamászásra gondolni (de lehet)! A komfortzónád túllépését jelentheti egy helyi ételkülönlegesség kipróbálása is. Az élmény nem marad el egyik esetben sem a másiktól.

6. Tanulj nyelvet!

Ha elkezded már most tanulgatni a célország nyelvét, motiváltabb és magabiztosabb leszel az utazás alatt.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top