Utazás

Pécset ajánlja olvasóinak a Vogue magazin

Miért éppen Pécset nézzétek meg, a bájos magyar várost, amelyről még sosem hallottatok? Nos azért, mert a világhírű Vogue magazin kalauzol a Mecsekbe. Ezzel a címmel és csodaszép fotókkal jelent meg cikkük Pécsről, ami azért tényleg nem semmi.

Nos a Vogue szerint Magyarországon nemcsak Budapestet érdemes megnézni, ahol a Duna partján sétálva számtalan csodás épületben gyönyörködhet a turista. Vidéken is olyan rejtőznek ékszerdobozkák rejtőznek, mint a Mecsek lábánál, a horvát határ közelében elterülő Pécs.

Pécs változatos nemzeti kultúráján és az ott élő szerb, horvát, német és más békésen együtt élő kisebbségeknek köszönhetően kaphatta “the Borderless City” avagy “a határtalan város” nevet. Magyarország ötödik legnagyobb városa elegáns barokk utcákkal és épületekkel büszkélkedhet.

A város legszebb épületeiről, mint a pécsi katolikus templomról, a híres Csontváry Múzeumról, és természetesen a Zsolnay Múzeumról is említést tesz a Vogeu cikke. Olvasóinak ajánlja a Pécs híres sétálóutcáját, a Király utcát, és számos kultikus éttermet, kávézót éppúgy, mint az ország első egyetemét, amely éppen a pécsi volt.

Pécset ajánlja olvasóinak a Voque
Pécset ajánlja olvasóinak a Vogue

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top