Utazás

Könnyek között szerelte szét a fagyigépet Illés bácsi

Illés bácsi cukrászdáját májusban a Nébih bezáratta. Az idős cukrászmester soha többé nem készíti különleges krémeseit, és a fagyigépet is szétszerelte a napokban.

Illés bácsi sírva zárta be legendás cukrászdáját, történetét az NLCafé is megírta. A Nébih szakemberei tartottak ellenőrzést az idős mesternél, az ötven éve működő cukrászda gépeit és az épületet is elavultnak minősítették. A munkát Illés bácsi csak azt követően folytathatta volna, ha új eszközöket vásárol, a cukrászdát pedig felújítja. Erre már nem volt ereje és pénze a 78 éves cukrászmesternek.

A cukrászda nem nyit ki többé, és a májusi bezárás óta Illés bácsi egyetlen süteményt sem sütött, pedig többen is kérték rá. Néhány napja könnyek között szerelte szét a fagylaltgépet, amit anno még ő rakott össze. Ha engedték volna, az utolsó lélegzetéig viszik a boltot. Ez volt az élete… Azt még nem tudja, hogy a gépeket eladja-e az önkormányzatnak.

A bezárást követően szinte egész Gödöllő az idős férfi mellett állt ki, ő mégis úgy döntött, bezárja a népszerű cukrászdát. A Borsnak mesélte, azóta kipihentebb, persze a sütemények illata ma is hiányzik neki. Annak idején hajnali fél kettőkor ébredt, hiszen egyedül sütötte a krémeseket, a képviselőfánkokat, készítette a fagylaltokat. A választék nem volt nagy, de ami volt, azért rajongtak az emberek.

Illés bácsi a fagyigépet is szétszerelte

Illés bácsi a fagyigépet is szétszerelte

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top