Utazás

Bemutatjuk az ország egyetlen medveotthonát

A közkedvelt Veresegyházi Medveotthonnak nem csupán Magyarországon nincsen párja, de Közép-Európában sem akad hozzá hasonló intézmény. Az öt és fél hektáros területen, 1998-ban létrehozott különleges állatkert évi 200 ezer látogatóval dicsekedhet.

A Veresegyházi Önkormányzat és az Állatvédő Világszervezet (WSPA) összefogásából született ötlet megvalósításához két és fél év kellett, azóta pedig jönnek a medvék az ország minden tájáról, sőt külföldről is: barna, fekete, ormányos és mosómedvék, farkasok, rénszarvasok, valamint az állatsimogató apraja és nagyja.

Bemutatjuk az ország egyetlen medveotthonát

A Budapesttől mindössze 25 kilométerre található park célkitűzése, hogy az itt élő állatoknak természetes élőhelyükhöz hasonló, nyugodt körülményeket teremtsen, ugyanakkor lehetővé tegye a látogatóknak azt, hogy testközelből teljes biztonsággal vehessék szemügyre őket anélkül, hogy megzavarnák nyugalmukat. Így a medvék számára 12 öblös barlang épült, valamint két mesterséges tavat is létrehoztak az ivóvízszükséglet és a napi játék miatt, a fára mászás örömteli tevékenységét pedig az erdős terület teszi lehetővé.

Megnézem
Összes kép (1)

A 29 farkasra is legalább ekkora figyelmet fordítanak

A három falkában élő állatok (szelídek külön kerítve, a nyugodtak a medvékkel együtt, a többség pedig egy erdős részen elkülönítve) még egy saját kifutót is kaptak az erdőszélen.

Családok számára egész évben ideális program a látogatás a medveotthonban. Gyermeknek és felnőttnek egyaránt különleges élmény a hosszú fakanálra mézet csorgatni (a maci méz helyben megvásárolható, de otthonról is hozhatunk), és megetetni vele a nyalakodó mackót. Körbe lehet járni a parkot kisvonattal, madártávlatból pedig maciliftről csodálhatjuk meg. Sajtolhatunk a látogatás emlékére macis érmét, beülhetünk valami finom falatra az étterembe, és a medveotthon melletti lovarda és pónifarm is igénybe vehető – külön összegért.

Bemutatjuk az ország egyetlen medveotthonát

Hogyan menjünk?

Az alig egy éves Barátkozoo állatsimogató aranyos törpemalacokkal és nyuszikkal, kecskegidákkal, teknőcökkel, a baromfiudvar lakóival vár bennünket, de találkozhatunk itt afrikai törpesünnel, emuval és lámával is.

Ha vonattal utazunk, az ivacsi megállónál szálljunk le, az útirányt jól jelzik az elhelyezett táblák. Számítsunk viszont arra, hogy utunk nagyobbik fele forgalmas országút szélén halad (sajnos nem alakítottak ki gyalogjárót), jól tesszük, ha nem engedjük egyedül szaladgálni a kicsiket, végig fogjuk a kezüket!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top