Utazás

Baj van Fonyódon

Annyira megdőlt a fonyódi Valkó-kilátó, hogy jelenleg közvetlen életveszélyt jelent, ezért a fonyódi képviselőtestület nyolcmillió forintot különített el a veszély elhárítására.

Fonyódon már három éve folyamatosan dől az 1926-ban épült Valkó-kilátó, ami alatt jó ideje megmozdult a magas part. Az elmúlt napok esőzései csak rontottak a helyzeten, a kilátóhoz tartozó járdán több nagyobb repedés is látható, a korlátot alkotó műkőelemek pedig megdőltek. A kilátó nem önkormányzati, hanem állami kezelésű területen áll, és hiába próbálnak évek óta dűlőre jutni a vagyonkezelővel, eddig nem sikerült. 

1926-ban épült, most elbontják
1926-ban épült, most csak az elbontására van pénz

Most viszont úgy határozott Fonyód város önkormányzata, hogy 8 millió forintot különít el a balesetveszély elhárítására úgy, hogy elbontja a kilencven éves kilátót. A tervek szerint a támfal megerősítése után visszaépítik a Valkó-kilátót, ám a partfal megerősítésére a fonyódiaknak nincs 100-200 millió forintjuk, ezért állami segítségben reménykednek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top