Utazás

Milliós bírság az átverős utazásszervezőnek

Nem volt teljesen őszinte az Unitravel Utazásszervező Kft. a hirdetéseiben, ezért 1,6 millió forintos bírsággal büntette a céget a Gazdasági Versenyhivatal.

Megtévesztette utasait az Unitravel Utazásszervező Kft., amiért a Gazdasági Versenyhivatal 1,6 millió forintos bírsággal sújtotta. A cég az Egyesült Államokba szervezett utakat, ahol kényelmes terepjárós utazást ígért, de arról nem szólt, hogy a kocsit egy utasnak kell majd vezetnie. Amerika gyönyörű nemzeti parkjaiba ígért kalandozást, de az utazás ára nem tartalmazta a belépőket a parkba, noha a hirdetésben úgy szerepelt. Az már csak hab a tortán, hogy a meghirdetett ingyenreggeli nem volt ingyen.

A cég a hivatali eljárás megindításakor változtatott a hirdetés tartalmán. Már nem hallgatják el, hogy a terepjárót egy utasnak kell majd vezetnie, olvasható utalás arról is, hogy külön kell fizetni a helyi indián közösség felügyelete alatt álló parkok belépőiért, és tisztázta, hogy mi van ingyen a reggeli menüből.

A GVH ettől függetlenül 1,6 millió forintos bírságot szabott ki az Unitravel Utazásszervező Kft.-re.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top