Utazás

Az orrunkig sem látunk a sűrű ködtől

Sajnos nagyon úgy tűnik, hétfőn az orrunk hegyét sem látjuk a sűrű ködtől. A Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki az ország nagyobb területére. Az utakon különösen figyelni kell a látótávolság csökkenése miatt.

A köd az Alföldön és a Dunántúl déli területein hétfőn délelőtt fokozatosan ritkul, a legtöbb helyen megszűnik. A köddel együtt az ország nagyobb részén a felhőzet is elvékonyodik, felszakadozik, hosszabb-rövidebb időre még a napot is láthatjuk. Napsütésre ugyanakkor inkább csak a Dunántúl nyugati, délnyugati részén és a Tiszántúl délkeleti részén élők számíthatnak.

Az Északi-középhegységben és az Észak-Alföld egy részén erősen felhős vagy borult, többfelé párás időjárásra kell számítani, gyenge eső, szitálás is előfordulhat.

A déli, délkeleti szél a borult, párás területeket kivéve többfelé megélénkül, a Dunántúl északi felén néhol megerősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14-19 fok között alakul, de a tartósan felhős, párás helyeken mindössze 9-13 fokot mérnek. Késő este 8-15 fok valószínű.

A napközben felszálló köd estére ismét újraképződhet, és tartósan megmaradhat. Kedden már kevésbé kell számítani ködképződésre, ugyanakkor sok helyütt ismét elered az eső – írja a Met.

Figyelmeztetést adott ki a Met a sűrű köd miatt

Napokig nem látunk a sűrű ködtől

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top