Utazás

Ebben az öt városban a legjobb vegánnak lenni

A vegánok egyre növekvő táborát még nem mindenhol képesek kiszolgálni, szóval sokan inkább otthon maradnak, ha már tudják, hogy semmit sem választhatnak a menüről. De nem ebben az öt városban!

A vegetáriánus és vegán weboldal, a Happy Cow összeszedte, hova érdemes utazniuk a vegánoknak, ha húsmentes, tejtermékmentes, tojásmentes lakomát akarnának csapni.

Az alábbi öt város került ki győztesen, ezeken a helyeken bánnak a legjobban a vegán vacsoravendégekkel:

1. Berlin

Úgy tűnik, a német főváros a vegánok Mekkája, ugyanis gombaként szaporodnak az egészséges és finom ételeket kínáló vegán éttermek és büfék. A weboldal összesen 50 legszigorúbb szabályok szerint is vegánnak számított éttermet talált, amelyek mind 1,5 kilométeren belül vannak egymástól, szóval a vegán utazó akár biciklivel is felfedezheti a német növények és gabonák ízeit!

2. New York

Ha Berlin a vegánok Mekkája, akkor New York igazi vegaparadicsom, 2014-ben ugyanis 63 vegán éttermük volt, a szám pedig azóta ugrásszerűen megnőtt. Ráadásul itt minden megtalálható, ami szem-szájnak vagy pénztárcának ingere – az egyszerű vegán street foodtól a fine dining fogásokig.

3. Portland, Amerika

Portlandet állítólag nem régiben szavazták meg Amerika legélhetőbb városának, és úgy tűnik, ehhez az is hozzátartozik, hogy gondolnak a vegánokra is! Környezetbarátok, újrahasznosítanak, és figyelnek rá, hogy helyi alapanyagokat használjanak – tökéletes hely a vegán ízeknek és szellemiségnek.

Ebben az öt városban a legjobb vegánnak lenni 

4. San Francisco, Amerika

Ismét amerikai város kap helyet a vegán fellegvárosok között. San Francisco már a 60-as évek óta hippiközpontnak számít, szóval talán nem is olyan meglepő, hogy ott van a vegán élvonalban. Nyers ételek, vegán ételek, trendi kávézók, és még ki tudja mi minden!

5. London

London is benne van a top 5-ben, kissé elmaradva az előzőektől. De lényeg, hogy a briteknél is vannak isteni humuszok, és jobbnál jobb zöldséges fogások, szóval vegánként mindenképpen érdemes lehet ellátogatni Londonba is!

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top