Utazás

Ráccsal zárná le a Spanyol lépcsőt a Bulgari

A római nevezetességet Paolo Bulgari, az ékszerház tulajdonosa újítatta fel, most pedig megvédené a vandál turistáktól.

Elkészült a 135 fokú, fehér márványból készült Spanyol lépcső felújítása Rómában. A helyreállítást finanszírozó Paolo Bulgari ugyanakkor azt mondja, éjszakára ráccsal kellene elzárni a vandálok elől a látványosságot.

Ráccsal zárná le a Spanyol lépcsőt a Bulgari

“A Spanyol lépcső értékes műemlék, amit sokkal jobban kellene védeni. Nem szabad átengedni barbároknak, akik a lépcsőn esznek, isznak, dohányoznak, és bepiszkítják. Örömmel költöttünk pénzt a felújításra, de ha nem teszünk intézkedéseket, a lépcső hamarosan olyan koszos lesz, mint felújítása előtt” – fogalmazott Paolo Bulgari, a luxuscég feje a La Repubblica című lapnak nyilatkozva. 

Bulgari javaslatát a Via Condotti bevásárló utca luxusüzleteinek tulajdonosai is támogatják. Claudio Parisi Presicce, a római műemlékvédelmi hatóság vezetője szerint azonban “nem lehet rácsokkal védeni Róma műemlékeit, a lépcsőnek éjjel-nappal nyitottnak kell lennie”.

A monumentális lépcsősort, amely Róma egyik legelegánsabb közterét, a Piazza di Spagnát köti össze a magaslat tetején álló Trinitá dei Monti templommal, legutóbb 20 éve újították fel. A renoválás alkalmával alaposan megtisztították a 135 fokból álló lépcsőt, kitépték a résekből kinőtt gazt, kijavították a márvány hibáit, új világítást és kamerás megfigyelőrendszert szereltek fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top