Utazás

Tíz országimázs-videó, amit látva azonnal pakolni kezded a bőröndödet

A turisztikai célú országimázs-videók többsége természetesen gátlástalan reklám, melyek csupán arra szolgálnak, hogy a nyálunkat csorgatva azonnal elkezdjük felkutatni a legolcsóbb repjegyeket, és elővegyük a bőröndöt a szekrény mélyéről. Ezt a tíz videót látva legszívesebben mégis azonnal útra kelnénk.

Horvátország

Ez a videó nem próbál szövegekkel meggyőzni bennünket, egyszerűen csak gátlástalanul zúdítja ránk monumentális zenekari kísérettel a tengerparti naplementéket, a jellegzetesen horvát szigeteket, tengerpartokat, kikötőket és a hegyes-völgyes tájakat.

 

Málta

A máltaiak nem annyira a sziget legjellemzőbb tájaival és épületeivel akarnak ránk hatni – persze azokból is akad a videóban bőven –, hanem inkább a nyaralás laza hangulatának bemutatásával, és ezt olyan hatásosan teszik, hogy az első fél perc után már a munka fogalma is idegennek tűnik számomra.

 

Pozsony

Nem ország, hanem városvideó, de ide még repjegy sem kell, csak egy szabad hétvége. A videó készítői nagyrészt drónfelvételekkel dolgoztak – ez amúgy egyre jellemzőbb a műfajban –, gondoskodva arról, hogy olyan lenyűgöző képeket mutassanak nekünk, amiket aztán ott helyben járva sem láthatunk viszont.

 

Tunézia

A tunisziak azt az egyszerű, de hatásos ötletet vitték végig, hogy egy turista nyomába szegődtek, az ő szemszögéből mutatják be a tunéziai nyaralását.

 

Szlovénia

A szlovének nem cécóznak, nem beszélnek mellé, hanem mindössze egyperces országimázs-videóba sűrítve bemutatják nekünk mindazt, amiért mindenképp érdemes odalátogatnunk egy-két hétre. Vad vizek, magasan álló várak, gyönyörű tengerpartok, hegyes-völgyes vidék és boldogan futkározó állatok. Mi kell még?

 

Bulgária

A bolgárok nem a szlovénok példáját követik. Bő tíz percben, szöveges ajánlóval mutatják be nemcsak meseszép tájaikat, hanem a népszokásaikat és egy kicsit a történelmüket is. Csak türelmeseknek, de nekik megéri.

 

London

Igazából ez a videó nem több a londoni turistalátványosságok gyors egymás utáni felsorolásánál hatásos képekben és még néhány életkép bemutatásánál, de valahogy mégis sikerül annyit elcsípnie a város hangulatából, hogy legszívesebben azonnal foglalnám a fapados jegyem a város felé.

 

Görögország

A görögök nem szerénykednek a videójukban: finoman közlik a világgal, hogy a turizmust is ők találták fel, tehát ebből adódóan máig ők értenek hozzá a legjobban, szóval irány Görögország! Nekünk pedig eszünk ágában sincs vitatkozni.

 

Barcelona

Barcelonának valószínűleg nincs nagy szüksége turisztikai videók készítésére, hiszen enélkül is embertelenül sok turista jár arrafelé, de amíg a város olyan látványosságokat kínál, melyek ebben a videóban láthatók, nincs miért csodálkozni.

 

Jordánia

A sivatagi tájak és a romok szépsége lett kimaxolva Jordánia országimázs-kisfilmjében, és ugyan tényleg nagyjából ezt a két dolgot variálják, ezt olyan hatásosan teszik, hogy legszívesebben azonnal útra kelnénk.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top