Utazás

Egy légitársaság megvalósította minden szülő rémálmát

Összecseréltek két ötéves, kísérő nélkül utazó kisfiút. A kis Andy anyukája nagyot nézett, amikor a New York-i repülőtéren egy másik kisfiút adtak át neki. Andy ezalatt Bostonba repült.

Nem nevezhető apró hibának, amit a JetBlue légitársaság alkalmazottai követtek el, amikor összecseréltek két, kísérő nélkül utazó ötéves kisfiút.

A gyerekcsere még augusztus 17-én történt, az esetről az egyik kisfiú édesanyja számolt be a New York-i Daily Newsnak. Maribel Martinez elmondta, hogy kisfiával, Andyvel július végén utazott Dominikára, majd egy héttel később hazatért Manhattanbe, a gyereket pedig a rokonainál hagyta.

A terv szerint Andy egyedül utazott volna vissza New Yorkba, Martinez külön száz dollárt fizetett azért, hogy a légitársaság alkalmazottja feltegye Andyt a gépre, ám a Kennedy repülőtéren az édesanyának egy másik kisfiút adtak át.

Martinez elmesélte, hogy nagyon megrémült, azt hitte, elrabolták a fiát. Andyt a légitársaság több órával később találta meg Bostonban, ahova tévedésből szállították el a másik kisfiú helyett. Andy csuklóján névvel ellátott karkötőt viselt, de útlevele a másik gyerekhez került.

Mint a JetBlue kiderítette: a kisfiúk mindketten Dominikából indultak haza, de véletlenül elcserélték őket. A malőr után a légitársaság mindkét gyereket biztonságban eljuttatta a családjához.

A JetBlue visszatérítette Andy repülőjegyének árát, 474 dollárt (131 ezer forintot) és 2100 dollárnyi (582 ezer forintnyi) kárpótlást is adott Martinezéknek.

Azt hitted, ritkán cserélnek el gyerekeket?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top