Utazás

Durva lehűlés jön, akár 11 fok is lehet

Napsütéssel és 30 fok körüli maximumokkal kezdődik a hét, de a hét közepén egy hidegfront hatására mintegy 10 fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés. Záporokra is készülni kell, aztán a hétvégén ismét napsütésesre fordul az időjárás.

Hétfőn ismét a napsütésé lesz a főszerep. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 11-16, a legmagasabb hőmérséklet jellemzően 26-30 fok között várható.

Kedden is az ország nagy részén derült, száraz idő lesz, de a Kisalföldön és az Alpokalján délutántól felhősödés kezdődik, és estefelé az északnyugati határvidékre egy-egy zápor, zivatar besodródhat. A leghidegebb órákban 11-16 fok lehet. Napközben 29-32 fokig melegszik a levegő.

Durva lehűlés jön, akár 11 fok is lehet

Szerdától esőbe fordul az idő

Szerdán az Alföldön a déli órákig még napos idő várható, majd szórványosan záporok, valamint – elsősorban délután keleten – zivatarok lehetnek. Emellett sokfelé megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódhat a szél. A minimum-hőmérséklet 13-18 fok között valószínű. A nappali maximumok az Alföldön még 31, északnyugaton mindössze 20 fok körül alakulnak.

Csütörtökön sokfelé erős lesz a szél. Emellett gyakran lesz erősen felhős az ég, elszórtan záporesőre is készülni kell. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-16, a legmagasabb hőmérséklet 19-24 fok között várható.

Durva lehűlés jön, akár 11 fok is lehet

Vasárnapra visszatér a meleg

Pénteken főként keleten alakulhat ki helyenként záporeső. Emellett viszont jellemzően napos idő várható. A leghidegebb órákban 8-13 fok lehet. Napközben 21-25 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap napos idő várható gomolyfelhőkkel. Szombaton még néhol előfordulhat záporeső, vasárnap már nem valószínű csapadék. A minimum-hőmérséklet szombaton 7-13, vasárnap 9-14 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton 23-27, vasárnap 24-29 fok között alakulnak – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top