Utazás

Nélkülözhetetlen bankkártyás tudnivalók, ha külföldre utazol

Ezeket a bankkártyával kapcsolatos fontos információkat mindenképpen tudnod kell, ha külföldre utazol.

Nemcsak akkor érdemes az alábbi bankkártyákkal kapcsolatos információkat megfogadnod, ha a pénteken kezdődő olimpiára utazol. Mindenképpen jól jöhet, ha külföldi nyaralást tervezel.

Fontos bankkártyatippek, ha külföldre utazol

  • Még az indulás előtt napokban ellenőrizd a bankkártyákhoz beállított napi limitet. Sokan megfeledkeznek a korlátokról, így bizony igen gyakran okoz bosszúságot, hogy kevés a napi rendelkezésre álló limit. Ez főként a szállodák, gépkocsikölcsönzések számláinak rendezésekor fordulhat elő.
  • Kényelmesebb és a zsebtolvajok ellen is biztonságosabb külföldön bankkártyával fizetni, mint készpénzt vinni magaddal. Elvesztés esetén a bankkártyát azonnal letilthatod, így illetéktelenül senki nem juthat hozzá a pénzedhez.
  • Már az utazás idejére is kérhető a vásárlások, készpénzfelvétel után küldött sms-üzenet. Így mindig látod a bankkártyádhoz kapcsolódó számlád egyenlegét, illetve ha azt jogosulatlanul használná fel valaki, azonnal kérheted a letiltást.

Nem árt az utazás előtt utasbiztosítást is kötni, amely sok esetben a bankkártyához automatikusan tartozik. Ettől függetlenül érdemes arra pontosan rákérdezni a bankok ügyfélszolgálatain keresztül.

Nélkülözhtetlen bankkártyás tudnivalók, ha külföldre utaznál

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top