Utazás

Nem álom többé az autók fölött lebegő busz

Újabb eddig csupán a fantasztikus filmekben létező járgány valósult meg. Kínában elkészítették a világ első megemelt luxus-autóbuszát, amely tényleg olyan, mintha az autók fölött lebegne. Ez lehet a megoldás a dugók ellen?

Kínában tesztüzembe állították a világ első olyan autóbuszát, amely alatt könnyedén közlekedhetnek az autók, mintha csak egy alagúton haladnának át. A luxusbusz megállóihoz lépcsőkön vezet az út, a járműbe lépve pedig óriási tér, kényelmes ülések várják az utasokat. Mintha csak egy városnéző busz felső emeletén ámulnál a település látványosságaiban. Nyilvánvalóan ezért is korlátozhatták az ülések számát, mert ezen a buszon senki nem akar majd leülni.

A 22 méter hosszú, 7,8 méter széles és 4,8 méter magas óriás autóbusz 300 utas szállítására alkalmas. Forgalomba állítása pedig megoldást kínálhat a csúcsforgalom és a városi dugók elkerülésére, hiszen autóközlekedést egyáltalán nem akadályozza.

Íme az autók fölött lebegő csodabusz

(Daily Mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top