Utazás

Nizzai terrortámadás: erre figyelmeztet a magyar külügy

Az tanácsolják, hogy kerüljük a tömegrendezvényeket és a kiemelten forgalmas helyeket Nizzában.

A múlt csütörtöki nizzai terrortámadás miatti biztonsági intézkedésekre figyelmeztette a magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata közzétett tájékoztatásában:

  • Az Alpes-Maritimes megyei prefektúra döntése alapján a nemzeti gyász idején – szombattól keddig – zárva tartanak a szórakozóhelyek és sportlétesítmények. Továbbra sem oldották fel a fürdőzésre és a part menti közlekedésre vonatkozó tilalmat a Carras és Beau Rivage közötti területen, valamint töröltek jelentősebb tömegrendezvényeket, koncerteket, vásárokat.
  • A Promenade des Anglais-t már megnyitották a forgalom és a gyalogos látogatók előtt.
  • A konzuli szolgálat a Franciaországba készülő magyar utazóknak azt tanácsolja, hogy az utazás megszervezésekor és lebonyolításakor fokozott körültekintéssel járjanak el, előzetesen tájékozódjanak, kerüljék a tömegrendezvényeket és a kiemelten forgalmas helyeket, tartsák be a hatóságok útmutatásait, továbbá regisztráljanak a konzuli szolgálat honlapján.
  • Az illetékes külképviselet a kérdésekkel és bejelentésekkel kapcsolatban a 00 33 683 254 362-es ügyeleti telefonszámon érhető el.
MTI/EPA/Christophe Petit Tesson
MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top